Zdravé jídlo – základ (školního) úspěchu?



Téma zdravé výživy je v současnosti velmi populární a aktuální zvláště s přihlédnutím k alarmujícímu počtu obézních lidí na celém světě. Studie potvrzují, že správná životospráva dětí je základem pro jejich zdraví, ovlivňuje jejich chování i školní úspěchy. Přísný zákaz sladkostí ve škole může být nejsnadnější cestou ke zlepšení koncentrace, chování i výsledků písemek. Školy bez sladkostí se objevily například v Dánsku a ve Spojených státech amerických.

Jaká je situace v českých školách? Dětem se běžně nabízí nezdravé jídlo v automatech, bufetech, dokonce i ve školních jídelnách při výdeji obědů. Součástí mnoha školních obědů je dezert, studenti většinou mohou nosit do školy sladkosti bez omezení a na některých školách se sladkostmi dokonce odměňuje.

Pokud vás tato problematika zajímá, podrobnosti a praktická doporučení najdete v článku Ovlivňují sladkosti výsledky písemek? od Margit Slimákové, odbornice na zdravotní prevenci a výživu.

Zároveň vás zveme do nově otevřeného diskuzního fóra, které se věnuje zdraví, stravě a pohodě ve škole.

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.