Spotřebitelé rozhodli: Dětem nejvíc škodí Capri-Sonne



Upozorňujeme na článek, který vyšel na zpravodajském serveru Česká pozice a věnuje se vyhlášení výsledků každoroční „soutěže“ o největšího podvodníka na trhu, kterou pořádá organizace Foodwatch. Letos se hodnotitelé zaměřili na dětské potraviny.

Největším podvodníkem potravinářského průmyslu se letos stal koncern Wild se svým koktejlem vody, cukru a ovocného aroma.

S transparentem „Už nebudu svádět děti!“ v pravé ruce se koncem minulého týdne objevil před centrálou koncernu Wild v německém Heidelbergu téměř dvoumetrový maskot nápoje Capri-Sonne. Vedení společnosti chtěl předat zaslouženou cenu Windbeutel 2013. Koncern však zlatou sošku odmítl převzít. Vrátný nejprve oznámil televizním týmům a rozhlasovým novinářům, aby okamžitě přestali natáčet, a následně týmu německé spotřebitelské organizace Foodwatch, že se s nimi nikdo z vedení nesejde a společnost odmítá cenu akceptovat.

Již před měsícem organizace Foodwatch vyhlásila pět nominantů na zmíněnou každoroční cenu největšího podvodníka v potravinářském průmyslu. Letošní, pátý ročník se týkal takzvaných dětských potravin, tedy výrobků, jejichž marketing cílí přímo na nejmenší (více v článku ČESKÉ POZICE Děti na mušce. Pět podezřelých potravinářských koncernů.). Letošní volby se mezi 18. dubnem a 15. květnem zúčastnilo téměř sto dvacet tisíc návštěvníků webu Foodwatch. A koncern Wild „zabodoval“: 42,6 procenta hlasujících jednoznačně přisoudilo titul jeho nápoji Capri-Sonne – koktejlu vody, cukru a ovocného aroma, který výrobce marketuje jako ideální nápoj pro děti i přesto, že obsahuje stejné množství cukru jako například Coca-Cola…

Celý článek čtěte ZDE.

 


 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.