Druhá výzva Extra třídy nabízí školákům až 1,5 milionu korun



Program Extra třída vede k aktivnímu občanství. V prvním kole dostalo 24 tříd 508.000 Kč. 10. června se otevřela druhá výzva pro školy se značkou Rodiče vítáni.

Smyslem programu Extra třída je nabídnout dětem i učitelům možnost vymyslet, naplánovat a realizovat složitější projekt, na jehož realizaci obvykle nemá škola dost peněz. Práce na podobných projektech, kromě prezentace školy navenek, je jednou z prvních příležitostí, kdy si žáci vyzkoušejí, jak je možné školní znalosti a dovednosti využít v reálném životě a komunikaci s úřady a dalšími institucemi.

„V první výzvě programu Extra třída realizovalo projekty 24 tříd na různých místech naší republiky. Podle ohlasů očekáváme, že o další ročník bude mnohem větší zájem. Především se nám ale potvrdilo, že projektům realizovaným v rámci Extra třídy se opravdu daří předvést veřejnosti, co děti umějí, a propojovat obec, školu a rodičovskou veřejnost. To je hlavní smysl a cíl naší práce,“ řekla Silvie Pýchová, metodička programu Extra třída.

Pro druhou výzvu Extra třídy počítá EDUin a Nadační fond Tesco s částkou 1,5 mil. Kč.

Registrace nové Extra třídy ZDE.

Galerii projektů realizovaných ve školním roce 2012/2013 najdete ZDE.


2. výzva programu Extra třída spuštěna!

 

 

 

 

 

 

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Grottau aneb Hrádek
Grottau aneb Hrádek
28. 6. 2013 16:25

Naše město se léta pyšnilo znakem pocházejícím ze 17. století. Teď se ukázalo, že znak nebyl nikdy městu schválen ani udělen. Nový znak bude schvalovat Zastupitelstvo města a pan starosta projednávat s občany. Kdo ale zná historii Hrádku nad Nisou? Proto jsme v letošním roce vytvořili základ filmu o Hrádku nad Nisou. Pravdivé a podložené informace z historie našeho města jsme doplnili o hrané scénky, které jsou oživením, ale i k zamyšlení nad tím, jak to ve skutečnosti bylo. V příštím školním roce bychom film rádi dokončili a předložili představitelům města i občanům. Součástí naší práce bude i návrh městského znaku.



Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.