Jak oslovit internetovou generaci?



S nápadem, jak oslovit internetovou generaci a zároveň pomoci rodičům i učitelům efektivně využívat internet při vzdělávání, přichází český Google společně s institutem ELAI. Spustili webové stránky, kde představují projekt IN(ternet) Generation. Chtějí oslovit děti ve věku 9-15 let a pomoci jim nejen v efektivním používání internetu, ale také v otázkách bezpečnosti a etiky ve virtuálním prostředí.

Projekt IN-Generation  zapojuje děti, pedagogy, rodiče i celé školy do spolupráce na tématech internetového chování a vzdělávání.

  • Dětem nabízí interaktivní materiály pro samostatnou i skupinovou práci a zajímavý portál, na kterém si mohou osvojit potřebné znalosti a dovednosti.
  • Pro učitele přináší projekt IN-Generation příklady aktivit, základní metodologii i kompletní plány vyučovacích hodin a rodičům nabízí interaktivní nástroje a rozšiřující informace a zdroje pro domácí vzdělávání dětí.
  • Dětem, učitelům i rodičům umožní vytvářet a sdílet vlastní vzdělávací materiály a videa k tématům internetové gramotnosti.
  • Základním školám nabídne projekt multimediální programy, semináře a workshopy se zkušenými lektory, celorepublikové i regionální projektové dny a další aktivity, ale především školám pomůže naplnit očekávané výstupy standardů pro ICT na základních školách.

Školy se mohou od 11. 6. 2013 k účasti v projektu registrovat na webových stránkách www.in-generation.cz. Učitelé tam naleznou připravené plány vyučovacích hodin a krátkých aktivit s metodologickými postupy pro práci ve třídě a to i v prostředí bez připojení k internetu. Pro rodiče jsou připraveny rady a nápady pro práci s dětmi. Od září do prosince 2013 proběhne pilotování projektu na základních školách a bude spuštěno interaktivní rozhraní pro děti. Od počátku roku 2014 bude projekt realizován přímo na základních školách po dobu tří let.

Projekt IN-Generation je další iniciativou celoročního programu Českého Googlu pod názvem „Google pro vzdělávání v Česku“. Základními pilíři programu jsou podpora STEM vzdělávání (matematiky, technických a vědeckých oborů), rozvoj internetové gramotnosti a vývoj nových technologií a zařízení pro vzdělávání.  Více informací na www.provzdelavani.cz

 

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.