Je tu Brašnička pro rodiče – seminář o tom, jak vybrat dobrou školu



Bojíte se, že vaše dítě čeká ve škole jen nuda a dril? Chcete, aby chodilo do prima školy, která mu bude v životě užitečná? Jenže jak se taková škola pozná? Brašnička pro rodiče od EDUin vám usnadní rozhodování. Odpolední seminář je určený všem rodičům budoucích prvňáčků, kteří s výběrem školy váhají, i těm, kteří si chtějí jen utřídit pojmy a dojmy.

První Brašnička proběhne 17. ledna od 16 do 21 hodin v NIDV, Jeruzalémská 12, Praha 1. Seminář je sestavený z informativních bloků doplněných praktickými tipy. Informace prostřídají aktivity, které vás seznámí s různými pedagogickými přístupy. A samozřejmě bude prostor pro vaše dotazy. Účastnický poplatek činí 290 korun, bližší informace na e-mailu: miroslav.hrebecky@eduin.cz, přihlásit se můžete ZDE.

by Izytop (flickr.com)(CC BY-NC-SA 2.0)
by Izytop (flickr.com)(CC BY-NC-SA 2.0)

Seminář povedou lektoři Miroslav Hřebecký a Kateřina Lánská. Díky nim zjistíte, kam se vzdělávání posunulo od vašich školních let a co nabízejí různé typy škol a vzdělávacích programů. Dozvíte se, jak si o škole zjistit potřebné informace a proč je dobré jít se do školy i do výuky podívat. Získáte lepší představu o tom, čemu při návštěvě věnovat pozornost.

Tematické bloky semináře a otázky:

  • Čeho si při výběru školy všímat, co je důležité a co podružné.
  • Jaký účel má školní vzdělávací program, schůzky s rodiči nebo rodičovská rada.
  • Pro a proti výběrových a specializovaných škol.
  • Jakými metodami se dnes děti na prvním stupni učí a kdo o těchto metodách rozhoduje.
  • Jak probíhá zápis a má smysl odklad školní docházky?
  • Hodnocení (Co když ve škole děti neznámkují. Jak může vypadat slovní hodnocení a proč vést děti k sebehodnocení.)
  • Ovlivní něco rodič ve škole?

V diskusi s lektory a ostatními účastníky si ujasníte vlastní očekávání a získáte věcné argumenty pro své další rozhodování. S Brašničkou pro rodiče se vám do školy půjde lehčeji.

Lektoři:

Miroslav Hřebecký: povoláním učitel, 10 let ředitel proreformního gymnázia, lektor vzdělávacích kurzů pro dospělé. V EDUin je manažerem vzdělávání a služeb, koordinátor ceny za inovace ve vzdělávání Eduína a metodik dovednostní mapy Co umím.

Kateřina Lánská: pro EDUin pracuje jako redaktorka webů a koordinátorka programu Extra třída. Je součástí týmu Rodiče vítáni. Právě se chystá se synem do 1. třídy, takže má řadu čerstvých zkušeností coby rodič budoucího prvňáčka.

 

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.