Peter Gray a zakladatelé izraelské demokratické školy v dubnu v Praze



Do Prahy v dubnu zavítá Peter Gray, vývojový psycholog, jehož články stály u zrodu SvobodyUčení.cz a který se dlouhodobě zabývá výzkumem role hry a přirozené lidské zvídavosti v procesu učení. Společně s jeho přednáškou organizuje Svoboda Učení také následný celodenní workshop se zakladateli izraelské demokratické školy, která je v provozu už patnáctým rokem. Více ZDE

Kdy a kde akce proběhne?

355634-800Peter Gray spolu se zakladateli izraelské demokratické školy vystoupí na Právnické fakultě UK v Praze 15. 4. 2016 od 18 hodin. Celodenní workshop se zakladateli izraelské demokratické školy proběhne v sobotu 16. 4. 2016 od 9 do 17 hodin v Paralelní Polis. Můžete se připojit k akci na Facebooku (přednáška,workshop ) a/nebo rovnou sledovat Svobodu učení.

Kdo je Peter Gray?

Peter je výzkumným profesorem psychologie na Bostonské univerzitě. Provedl a publikoval výzkum komparativní, evoluční, vývojové a vzdělávací psychologie; publikoval články o inovativních vzdělávacích metodách a alternativních přístupech k vzdělávání; a je autorem Psychologie (Worth Publishers), vysokoškolské učebnice k úvodu do psychologie, která je nyní k dispozici již v 6. vydání. Vystudoval Columbia University a získal doktorát v biologických vědách na Rockefellerově univerzitě. Jeho současný výzkum a psaní se primárně zaměřuje na přirozené způsoby dětského vzdělávání a na celoživotní význam hry. Jeho vlastní hry zahrnují nejen výzkum a psaní, ale také cyklistiku, jízdu na kajaku, lyžování a pěstování zeleniny.

Co je jeruzalémská demokratická škola typu Sudbury?

V demokratických školách je žák/student ve formálně rovnocenném postavení s lektorem. Vzájemná spolupráce je obvykle dobrovolná. Studenti se podílejí rovným dílem s dospělými na tvorbě pravidel i na jejich vymáhání. Obvykle také významným způsobem organizují chod školy. Výuka probíhá často neformálně a ve smíšených skupinách. Mohou však být vyučovány i jasně popsané předměty s pravidelným rozvrhem vyhrazené pro určitou věkovou skupinu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.