Extra konference umožňuje mladým lidem být slyšet!



Prostory pražské auditorské firmy PwC patřily 8. března netradičně také žákům základních škol, kteří přijeli do Prahy na Extra konferenci. V PwC se tak sešlo více než 140 žáků a učitelů  základních škol a víceletých gymnázií zapojených do programu Extra třída, který EDUin realizuje ve spolupráci s Nadačním fondem Tesco. Fotogalerii z konference si můžete prohlédnout ZDE.

Tento program je určen pro žáky  ve věku 12 – 15 let a jeho cílem je motivovat mladé k aktivnímu rozvoji místa a komunity v okolí školy. Extra třída zapojuje celé třídní kolektivy, vede je ke spolupráci při zatraktivnění místa, kde žijí, a umožňuje jim navrhnout a realizovat konkrétní projekty s reálným dopadem na místní komunitu.  Třídy za tímto účelem mohou získat dotaci max. 30 000,- Kč.

Extra konference, která proběhla již podruhé, je jedinečnou příležitostí pro výměnu zkušeností s realizací projektů mezi žáky i učiteli navzájem.  A je pro žáky i jejich učitele-patrony především inspirací a motivací k dalším aktivitám.

25890577216_400eee775b_z

Součástí konference byl také tradičně mini filmový festival, který představil video dokumenty natočené s několika vybranými Extra třídami přímo v akci, tedy při realizaci jejich aktivit. Následoval diskuzní panel, do kterého zasedli žáci loňských Extra tříd. Pro mnohé to bylo poprvé, kdy takto veřejně vystupovali. Mluvili o svých zkušenostech a dopadech, jaký na ně zapojení do Extra třídy mělo.

 

Program Extra třída cílí také na rozvoj mnoha osobních kompetencí, stejně tak i Extra konference nabídla kreativní workshopy, kde se účastníci mohli naučit nové a užitečné věci, a to jak pro práci na projektech, tak i v životě či kariéře.  Největší zájem měli žáci o workshop tvorby video reportáží a také o workshop zaměřený na dovednosti propagace.

Mezi Extra třídami bývají pravidelně každý rok také školy pro sluchově postižené. Proto byla také celá akce tlumočena do znakové řeči. A natáčet přijel také štáb Zpráviček z ČTD.

Nová výzva pro další Extra třídy z celé ČR bude vyhlášena již v červnu 2016. Zapojte se! Více na www.extratrida.cz

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.