Začalo natáčení Extra tříd



Během letošního ročníku programu Extra třída, do kterého se zapojují žáci druhého stupně základních škol, vznikne šest krátkých filmů. V pátek 11.4. proběhl první natáčecí den ve Frýdlantu u Liberce. Podívejte se, jak natáčení vypadalo a co si z něj děti odnesly. Na projektové nástěnce najdete krátkou fotoreportáž.

Natáčení ve Frýdlantu, Projekt "Návraty"
Natáčení ve Frýdlantu, Projekt „Návraty“

Anotace projektů, které budou zfilmovány:

1)      Tenkrát na západě, Základní škola a mateřská škola Dolní Žandov 37, 350 02 Cheb

Kraj: Karlovarský

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=120

Anotace žáků: Projektem „Tenkrát na západě“ vrátíme do Žandova kino, které u nás fungovalo v minulém století přes 60 let. V květnu a červnu promítneme v našem letním kině 4 české filmy. Při jejich promítání nezapomeneme ani na roznášku popcornu a limonády. První projekci zahájíme vernisáží, výstavou plnou vzpomínek na původní žandovské kino. Posledním promítacím večerem 27.6. se zároveň rozloučíme se žandovskou základkou. Naším projektem dáme Žandovákům možnost strávit 4 příjemné večery s českým filmem.

 

2)      ,,Deblínsko hrou… znáte to tady?“, Základní škola a Mateřská škola, Deblín okres Brno-venkov, 664 75 Deblín

Kraj: Jihomoravský

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=130

Anotace žáků: Chcete se dozvědět více o Deblínsku zábavnou formou? Jestli ano, tak můžete přijít na turnaj v námi vyrobené stolní hře s otázkami ,,Deblínsko hrou… znáte to tady?“. Na turnaji bude občerstvení, pití a spousta zábavy. Hráči budou odměněni. Těšíme se na vás 7. třída z Deblína.

 

3)      Odpočinek a sluneční čas, Církevní ZŠ a MŠ ARCHA, Petroupim 49, 256 01 Benešov

Kraj: Středočeský

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=133

Anotace žáků: Odpočinek a sluneční čas Naše třída se rozhodla stát se EXTRA TŘÍDOU. To znamená, že uděláme něco pro naší obec. Uděláme to, že: Vedle úřadu zasadíme vrbu a vedle ní dáme dva velké kameny. Místo třetího kamene dáme malé světlé oblázky a kůru aby to byla dvoubarevná plocha. Taky tam zasejeme trávu, dále okolo toho dáme čtyři lavičky a za ně okrasné keře. Také uděláme sluneční hodiny, které budou poblíž odpočinkového posezení. Když se nám to podaří splnit tak si máme zkusit sehnat peníze na odměnu, kterou si vybereme. Vybrali jsme, že pojedeme na hory. Kdybyste nám chtěli přispět tak budeme moc rádi. www.skolaarcha.org Škola Archa pro Vás.

 

4)      Výstava „Návraty“, Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola, Purkyňova 510, 46401 Frýdlant

Kraj: Liberecký

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=97

Anotace žáků: Město Frýdlant slaví v roce 2014 milénium. My jsme se pro tuto příležitost rozhodli zrealizovat putovní fotovýstavu (historická pohlednice x současný záběr), která by oslovila širokou veřejnost. Naším přáním je prohloubit vztah lidí k městu, které bylo do roku 1945 převážně německé. Víte, kde stála měšťanská škola? S námi to zjistíte!

 

5)      S úsměvem jde všechno líp, ZŠ Opočno, okr. Rychnov nad Kněžnou , Nádražní 313

Kraj: Královéhradecký

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=104

Anotace projektu: Byli jste někdy v nemocnici? Víte, jak se tam ten čas vleče? A tak nás napadlo, že bychom zkusili dělat zdravotní klauny. Vypravíme se několikrát za dětmi do Nemocnice v Rychnově nad Kněžnou a připravíme pro ně různé zábavné hry a kvízy.

 

6)      Pididílny s pidilidmi, ZŠ Chomutov, Zahradní 5265, 430 05 Chomutov

Kraj: Ústecký

Nástěnka projektu: https://www.extratrida.cz/projekt/www/projektova-nastenka/?idProjektu=132

Anotace žáků (kráceno): Dělat dobré skutky se přeci nevyplácí jen v pohádkách. Chceme hezčí svět, chceme pomoct dětem, chceme si zkusit někomu podat ruku a něco ho naučit. Vybrali jsme si prťousky z naší přípravky a malé školáčky z Klokánku. Prostě zveme naše pidilidi do pididílen. Na konci roku bychom chtěli uspořádat velkou slavnost na našem školním hřišti, kam pozveme i veřejnost. Rodiče, zástupce města i média. Měl by to být nezapomenutelný den pro nás všechny. Děti z přípravky budeme pasovat na prvňáčky. Chceme, aby se cítili jako hvězdy, protože zvládli přechod na opravdickou školu.

 

 

 

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.