Co se dělo na konferenci Rodiče vítáni v Brně? Díl 1.



Publikujeme první videozáznamy z konference Rodiče vítáni, která se letos konala 5. listopadu v Otevřené zahradě v Brně. Tematicky se věnovala tomu, jak podnítit a rozvíjet spolupráci rodiny a školy.

Pokračování a další videa z konference najdete ZDE.

15589402590_bec3c7d99c_m (1)Celý program konference si můžete prohlédnout ZDE.

Medailonky jednotlivých řečníků, kteří na konferenci vystoupili, najdete ZDE.

Fotogalerii najdete TADY.

  • Úvodního slova a moderování celé akce se ujal ředitel EDUin Zdeněk Slejška.

  • O tom, proč si rodiče zakládají školy, co pro ně znamená „filosofie školy“, s jakými problémy se sami potýkali při jejím vzniku a jakým způsobem ostatní rodiče do chodu školy zapojují, mluvily Jitka Štefková a Vladimíra Burianová, zakladatelky ZŠ Purkrabka ve Škvorci. “ZŠ Pukrabka – Když se rodiče rozhodnou založit školu pro své děti….”

  • Marek Lauermann vystoupil s příspěvkem „Komunitní škola – škola, která nikdy nekončí” a vysvětlil, v čem spočívá „komunitnost“ školy, jakým způsobem taková škola s rodinou a komunitou pracuje a jaký to má vliv na kvalitu života všech zúčastněných. Komunitní škola je podle něj školou, která přistupuje k vzdělávání celistvě.

 

  • Ředitel Waldorské základní a mateřské školy Brno vystoupil na konferenci s příspěvkem „Jak zapojujeme komunitu rodičů do života školy“.  Položil si otázku, proč vlastně chceme zapojit rodiče do života školy? Škola sama o sobě by podle něj měla být založená a zaměřená na budování vztahů. Co všechno mohou rodiče ve škole ovlivnit? Podívejte se na vystoupení Tomáše Jedličky.

  • Žáci deblínské základní školy nepřipravili na konferenci jen skvělý catering, ale představili i svůj loňský projekt Deblínsko hrou, v rámci kterého vytvořili o originální deskovou hru o svém kraji a uspořádali turnaj pro veřejnost. Na videoklip, jehož část uvidíte na začátku jejich vystoupení, se můžete podívat ZDE.

 
DOPORUČENÉ ČLÁNKY


Líbil se vám náš článek nebo k němu máte co říct? Ohodnoťte ho a okomentujte. Budeme rádi za vaše postřehy a zkušenosti. Můžete ho i sdílet na svém facebooku.

Přihašte se přes facebook, twitter nebo Zaregistrujte se
0 0 votes
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments


Pro komentování se přihlaste



Vyberte si,
jaké téma Vás nejvíce zajímá
a dejte se do čtení.

Články pak můžete dále filtrovat. Například dle
věku dítěte a jejich hodnocení.

Staňte se členem naší komunity.

Nechte si posílat ty nejzajímavější články ze světa vzdělávání
a odebírejte náš Facebook.

Buďte naší součástí.